Από τον Αύγουστο η ταχύτερη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών

Τρίμηνη μεταβατική περίοδο δίνει στις επιχειρήσεις το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την καταβολή των εισφορών «μέχρι την 5η τελευταία εργάσιμη ημέρα (και όχι την τελευταία εργάσιμη) του επόμενου μήνα της απασχόλησης των εργαζομένων» που καθιερώθηκε πρόσφατα (με το ν. 4075/2012) μαζί με την ταχύτερη πληρωμή των εισφορών και για τα δώρα (την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και του Μαΐου για τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, αντίστοιχα).

Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των εισφορών ανακοίνωσε χθες, με εγκύκλιο, ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος. Η παράταση δίνεται «προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για ενημέρωση και προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων μισθοδοσίας των επιχειρήσεων», όπως τονίζεται.


Νομοθετική ρύθμιση


«Το νέο μέτρο θα ξεκινήσει από τη μισθολογική περίοδο του Ιουλίου και μετά, και συνεπώς οι ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Ιουλίου θα πρέπει να καταβληθούν στις τράπεζες το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, δηλαδή έως τις 7 Αυγούστου», υπογραμμίζει ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην εγκύκλιο και προαναγγέλλει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το ζήτημα καθώς ο νέος νόμος ισχύει, κανονικά, από τις 11 Απριλίου.

Έτσι, οι καταβολές των εισφορών που αφορούν μισθολογικές περιόδους Απριλίου, δώρου Πάσχα, Μαΐου και Ιουνίου θα γίνουν με βάση ό,τι ίσχυε έως σήμερα.
Το πρόβλημα

Οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, με βάση το νέο νόμο, θα έπρεπε μέχρι τις 7 Μαΐου (5η εργάσιμη του επόμενου μήνα) να καταβάλουν στο ΙΚΑ τις εισφορές του μήνα Απριλίου και έως το τέλος του Μαΐου τις εισφορές του Δώρου Πάσχα (δύο πληρωμές εντός του ίδιου μήνα).

Το Μάιο θα πρέπει να καταβληθεί και η 1η δόση για τη ρύθμιση των οφειλών, για όσους ρυθμίζουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ, εφόσον υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου.


Πηγή: Hμερησία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε σχετικά με την κάθε δημοσίευση. (Σημ: Τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά από έλεγχο του διχειριστή.)