Σε ισχύ αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά.Σε εφαρμογή, με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, τίθενται οι ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα σήμερα, αποφασίστηκε οι ρυθμίσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε συζήτηση για την επιλεκτική χρεοκοπία, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι ήταν αναμενόμενη και πως δεν δημιουργεί καμία επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την εξεύρεση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της πορείας των επενδύσεων.

Όσον αφορά στη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 2ας Μαρτίου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι το αντικείμενο συζήτησης επρόκειτο να είναι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και πως συνεπώς δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο τη χώρας μας η οποία έχει ενταχθεί σε ειδικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του.

Ακόμη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπήρξε μια παρέμβαση για το «γενόσημο» από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελεί κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από το νέο μνημόνιο, η οποία είναι πολύ σημαντική ως προς την εξοικονόμηση πόρων και, παράλληλα, χωρίς επίπτωση στην υγεία των πολιτών.


Πηγή: Ημερησία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε σχετικά με την κάθε δημοσίευση. (Σημ: Τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά από έλεγχο του διχειριστή.)